ROKENROL NE GRE V PENZIJO!

ROKENROL NE GRE V PENZIJO!

Domači prvaki knap ‘n’ rolla razpihujejo jesensko meglo z novim radijskim singlom ‘Adijo klape’, energično odo rokenrolu, ki je veliko več kot le glasna glasba. “Rokenrol je način življenja, razmišljanja, je sistem vrednot, ki ga pavi rocker ne zamenja niti za girice, klape in poletje ob jadranski obali,” pravijo Orleki, ki nadaljujejo praznovanje 30-letnice delovanja.
     
foto: Alan Radin  

“Vzamem kitaro in orglice stare, še strune rezervne,
kufer z omare, poveznem klobuk si in jo mahnem na špil!”


Le nekaj dni po obletnici odmevnega koncerta v ljubljanskem Kinu Šiška, s katerim je obeležila tri dekade glasbenega ustvarjanja, pošilja skupina Orlek v radijski eter skladbo ‘Adijo klape, novi singel z aktualnega albuma ‘Živel rokenrol’.

“Pesem Adijo klape je še posebej namenjena tistim, ki živite z rokenrolom in se zavedate, da je to veliko več kot le glasna glasba. Rokenrol je način življenja, razmišljanja, je sistem vrednot … To je hvalnica energije, življenja, prijateljstva, uporništva, pripadnosti. Pesem govori o tem, da za nič na svetu ne zamenjamo rokenrola, nikdar, niti za girice in klape, poleti nekje ob jadranski obali,” pravijo člani ikonične zasavske skupine, ki jim je, kot mnogim kolegom, korona uničila izjemno koncertno sezono. A pravega rockerja taka nadloga, kot je epidemija, ne vrže s tira. Pravi rocker vztraja, se bori in ve, da bodo kmalu spet zarohneli motorji in bo občinstvo pod odrom dvignilo roke visoko v zrak ob zvoku glasnih kitar!   “Rokenrol je uporniški, močen, čustven, prijateljski, ljubezniv, nežen, vizionarski, kritičen, jezen, duhoven, hraber, požrtvovalen in še in še …”   Vlado in druščina komaj čakajo, da se spet odpravijo na špil. Žene jih sprašujejo koliko časa bodo še vztrajali – a odgovor je jasen: “Rokenrol ne gre v penzjon!”

Če ne bo kakšnih novih koronskih presenečenj, bo skladba ‘Adijo klape’ v naslednjih dneh dobila tudi spremljajoči videospot. “Scenarij je napisan, ekipa in prizorišče snemanja rezervirana, zdaj pa držimo pesti, da nam bo uspelo načrte tudi izpeljati,” so odločni glasbeniki, ki se jim kljub trem desetletjem ustvarjanja še ne mudi z odrov. Nasprotno, kar nekaj članov ustvarja tudi druge uspešne glasbene projekte, Orlek pa jih združuje v uporniški ljubezni do rokenrola in pridnih, delovnih ljudi.    

https://www.youtube.com/watch?v=iUDU4ZkFIyI

Orlek – ‘Adijo klape’ – v živo @ Kino Šiška, Ljubljana  
glasba: Jure Tori
besedilo: Kristijan Adamlje in Vlado Poredoš
       


Copyright © 2024 Skupina ORLEK | Rock Band by Catch Themes