ORLEKI na SPOTIFY

ORLEKI na SPOTIFY

Letošnja glavna koncertna sezona je za večino glasbenih skupin praktično izgubljena. Kljub odličnim obetom, saj že dolgo niso imeli toliko dogovorjenih koncertov za letošnje poletje, tudi skupina Orlek nima koncertov. V času epidemije so bili sicer dejavni, saj so posneli Koncert iz kavča, pa igrali pred domom upokojencev v Trbovljah, imeli radijski koncert v Kopru in še kakšno manjšo zadevo. To poletje pa je brez koncertov. Dobra stran tega je le, da fantje nimajo težav z usklajevanjem datumov za dopuste.

Razen harmonikar in klaviaturist Jure Tori, ki s svojo zasedbo precej nastopa po Sloveniji in sosednjih državah od Dunaja, Gradca do Reke, Ljubljane in drugje, na dogodkih, kjer je možno zagotoviti distanco med obiskovalci. Zaradi tega je moral julijski termin dopusta v Grčiji prestaviti na september in upa, da si bo septembra le lahko vzel kakšen teden počitka. Žurerskih koncertov ni, zato pa vsak po svoje polni baterije, saksofonist Kristijan z družino na Hrvaškem, kjer s svojima sinovoma Tristanom in Julijanom čofota v Jadranskem morju, kamor se je odpravil tudi kitarist Ivo s soprogo, katerima se je v februarju, še pred epidemijo, uspelo vrniti iz Maldivov. Malo bolj južno na Jadran se s soprogo odpravlja tudi trobentač Jan, pozavnist Ečo pa s partnerko tradicionalno dopustuje v svojem apartmaju v Puli. Večinoma pa bodo fantje dopustovali v Sloveniji, saj bodo lahko izkoristili tudi podarjene turistične bone. Pevec Vlado bo s soprogo prekrižaril Slovenijo od severa do juga in od vzhoda do zahoda. Basist Mitja z družino dopustuje malo v Bovcu, Izoli, Kranjski gori in še kje, kitarist Leon pa bo imel kratek dopust, saj se pripravlja na pomemben življenjski dogodek v avgustu.

So pa Orleki v juliju izdali novi single, nežno pesem, Vzhajajoče sonce. Pesem je tudi na albumu Živel rokenrol, kateri je izšel lansko leto ob 30. letnici skupine – https://www.youtube.com/watch?v=77ZzewAwwLk

Ker še nekaj časa verjetno Orlekov ne boste mogli poslušat v živo, priporočamo poslušanje njihovih pesmi ali kar celih albumov na Spotify, ki je številka ena med ponudniki digitalne glasbe, in je zdaj dosegljiv tudi v Sloveniji. Pohitite, nekaj tednov je promocijsko še brezplačno.

Seveda pa je njihova glasba dosegljiva tudi na nekaterih drugih platformah ponudnikov digitalne glasbe.

Copyright © 2024 Skupina ORLEK | Rock Band by Catch Themes