Nova skladba in video ‘La Vida gre naprej’

S Kubancem Arielom Cubrío posneli salsa verzijo skladbe ‘Življenje gre naprej’

Skupina Orlek predstavlja novo različico skladbe ‘Življenje gre naprej’, naslovljeno ‘La Vida gre naprej’. Skladba iz njihovega leta 2012 izdanega albuma ‘Repete’ ima letos nov zvok in novo video podobo – v salsa ritme jo je odel Kubanec Ariel Cubría, videospot pa je nova različica dobila s pomočjo Klemna Vogriča.

Skladba ‘Življenje gre naprej’ opeva Zagorsko dolino, kjer imajo, v srcu rudarskih revirjev v osrčju Slovenije, Orleki svoj domicil, in ljudi, ki tam živijo. Z novo različico so Orlek ohranili njeno bit, mešanici rock’n’rolla, folka, punka in polke, ki jo ustvarjajo, so dodali salsa ritme. Priredbo je naredil Ariel Cubría, ki je mestoma besedilo prepesnil v Španščino, skladba pa je z novo verzijo dobila tudi nov, dvojezičen naslov ‘La Vida gre naprej’. Ariel Cubría je strokovnim krogom pri nas že dobro poznan – pevec, kitarist, basist in producent iz Kube je sodeloval že z Vladom Kreslinom, Perom Lovšinom, Neisho, Modrijani in Tinkaro Kovač, tokrat pa prvič še z Orleki.
 
Tukaj je Orlek & Ariel Cubría; La Vida gre naprej: https://www.youtube.com/watch?v=R5BC0PgLXac

Avtorji skladbe La Vida gre naprej: glasba: Jure Tori // besedilo: Rudi Medved, Kristijan Adamlje, Vlado Poredoš, Ariel Cubría // aranžma: Ariel Cubría 
Copyright © 2024 Skupina ORLEK | Rock Band by Catch Themes