Novi videospot: »Fešta«

Novi single Fešta zasavske skupine Orlek je dobil tudi svežo video podobo. Single je bil prava osvežitev v meglenih in deževnih jesenskih dneh in je s svojim razposajenim humorjem hitro osvojil ušesa poslušalcev ter z zasavsko vztrajnostjo začel plezati po radijskih lestvicah. Pestra instrumentalna skupina z edinstvenimi zvoki trobente napravi res pravo fešto, ki pokonci spravi celo tiste, ki so že omagali. Zasedba Orlek z novim videospotom ostaja zvesta svojim rudarskim koreninam, saj je video postavljen v Zagorsko okolje.

V novem videu, v režiji Marka Duplišaka, se sprehodimo skozi številne lokalne znamenitosti, kot so: kulturni dom, letališče, rudarski muzej in mestni park. Video pa so dodatno začinili z arhivskimi posnetki zagorskih prireditev. Fantje so k sodelovanju pritegnili tudi Pihalni orkester SVEA Zagorje in mažoretke iz Trbovelj, ki so prava paša za oči.

Znova pa v videospotu lahko vidimo tudi rudarskega škrata Perkmandeljca. Tokrat se je lotil avtoštopa, na pomoč pa mu priskočita dve deklini. Veselje ne traja dolgo in Perkmandeljcu znova v rokah ostane le še rudarska malica, deklini pa se z drugim odpeljeta na sladoled, ki ga podeljuje sam župan Zagorja.

Podatki o skladbi »Fešta«:
Skladatelj: Jeremy Max Finer, Edmund Koetscher, Rudi Lindt / Producent: Orlek / Tekst: Vlado Poredoš (original Shane Patrick Lysaght Mac-Gowan) / Aranžma: The Pogues / Snemano: Studio RSL Novo mesto / Mix: Tomaž Maras Mot in Orlek / Mastering: 24-96 Robin Schmit

https://youtu.be/VUHJq3EKbJU

Copyright © 2024 Skupina ORLEK | Rock Band by Catch Themes