ORLEKOV PERKMANDELJC DOBIL SVOJ KIP V ZAGORJU

ORLEKOV PERKMANDELJC DOBIL SVOJ KIP V ZAGORJU

Skupina Orlek, ki se je tako kot večina drugih glasbenikov, znašla v težkem položaju, saj koncertov ni že več kot eno leto. Vmes so fantje imeli nekaj radijskih koncertov, video koncert s kavča po zoomu in koncert pred domom upokojencev v Trbovljah. Posneli so tudi videospot skladbe Ko se vino več ne toči, katera je posvečena prav posebnemu Martinovemu prazniku 2020, ko so bile gostilne zaprte.

Letošnje poletje bodo kot kaže, imeli toliko koncertov, kot jih v običajnem poletju naredijo v tednu ali dveh. Nekateri člani tako proste vikende izkoristijo za prosti čas s svojimi družinami ali za kakšne druge hobije, tudi malo več počitnikovanja. Večinoma ga izkoristijo v Sloveniji, saj slovensko hribovje kar vabi na pohode. Na morje pa gredo nekateri v tujino, drugi pa se sprostijo v slovenskem morju.

Najprej bodo igrali na prireditvi ob 30. letnici Slovenije, v Zagorju, kjer bo proslava posvečena tudi odkritju kipa Perkmandeljca, katerega je zasnoval animator Dušan Kastelic že pred 20 leti, ko so ga Orleki prosili, da naredi animiran videospot za njihovo skladbo Perkmandeljc. Pred kratkim pa je Dušan po naročilu župana občine Zagorje Matjaža Švagana, naredil še kip primeren za odlivanje v bronu. Kip so vlili v bron v livarni Livartis.

Na prireditvi bo igral tudi Pihalni orkester SVEA Zagorje, ki letos praznuje 160 letnico. Skupaj bodo zaigrali legendarno skladbo Adijo knapi.

V juliju pa boste lahko Orleke videli in slišali na pravem koncertu v živo, v petek 9.7., v Slovenj Gradcu, v atriju graščine Rotenturn.

  • petek 25. 6. 2021 ob 19.00, Zagorje, Proslava ob dnevu državnosti – Pristan (tribune pod Cesto Borisa Kidriča – Nasproti trgovine Spar)
  • petek 9.7.2021Slovenj Gradec – Atrij graščine Rotenturn, Slovenjegraško poletje, ob 21. uri
Copyright © 2024 Skupina ORLEK | Rock Band by Catch Themes