Orlek | Skupina Orlek ima svoj domicil v Zagorju ob Savi

Orlek

Novice / News

Orleki in 6pack Čukur so se našli med trtami

Orleki in 6pack Čukur so se našli med trtami

 

»Kjer trte rastejo… ni ga boljšga žura ko pohana kura in špricer al pa dva….«

Ste postali lačni in žejni? Orleki in 6pack Čukur si privoščijo in ni bilo treba veliko, da so skupaj napisali pesem »Kjer trte rastejo«. Da si boste vse še lažje predstavljali, pa so posneli še videospot.

Premierno so ga predstavili na Festivalu Lent v Mariboru 22. junija, na otvoritveni dan festivala.

 

Videospot si lahko ogledate na tej youtube povezavi:

https://youtu.be/eG1TVh9nERw

 

Skupaj na koncertih boste Orleke in 6pack Čukurja lahko prvič videli 7. septembra v Velenju, in verjetno po tem še večkrat. Zaenkrat pa si lahko Orleke ogledate in poslušate na poletnih koncertih v Ankaranu, Trbovljah, Kranjski gori, Šentjerneju, Ljubljani, Rušah in že prej  omenjenem koncertu v Velenju. Med njimi sta tudi dva Frpruha z Matjažem Javšnikom. Prvi v Trbovljah, drugi pa Javšnikovem domačem kraju Ruše.

 

JUNIJ

Sobota 30.6.2018, Ankaran, Plaža Študent – Poletje v Ankaranu

 

JULIJ 2018

Torek 3.7.2018, Trbovlje, DDT-Delavski dom Trbovlje, Frpruh z Matjažem Javšnikom

Torek 31.7.2018, Kranjska gora, Filmski festival, knap’n’roll, ob 20. uri

 

AVGUST 2018

Petek 17.8.2018, Šentjernej – Hipodrom, Rock Jernejevo, knap’n’roll

Sobota 18.8.2018, Trbovlje-Hrastnik, HI FEST, ob 22. uri

Sreda 29.8.2018, Ljubljana, CSK FP (Center Slovanskih Kultur France Prešeren), Trnfest

Četrtek 30.8.2018, Ruše, 19. Festival Letni oder Ruše, Frpruh z Matjažem Javšnikom, ob 21:00

 

SEPTEMBER

Petek 7.9.2018, Velenje, Velenjska promenada – Knap fest, Knap’n’roll s Pihalnim orkestrom Velenje, pridružil se bo tudi 6pack Čukur, ob 19:00

PREDVOLILNI BOJ NA VASI – Nov videospot Orlekov

Orleki napovedujejo zmagovalca letošnjih volitev

Orleki z novim video spotom odločno stopajo na politični parket. Predvolilni boj na vasi obeta prelomnico političnega dogajanja in nepojmljiv razvoj naše lepe dežele. Veliki načrti, velike obljube. Vse bo šlo na bolje, vse bo šlo navzgor. Verjemite Orlekom. Glasujte za Orleke. Orleki vas bodo popeljali v raj.

Videospote PREDVOLILNI BOJ NA VASI si lahko ogledate na tej povezavi:

https://www.youtube.com/watch?v=vR5aPzEpGs0

Fotografije za objavo:

https://toriprint-my.sharepoint.com/:f:/g/personal/mitori_toriprint_onmicrosoft_com/EuqKsoJO7LdEjtnvNItdzQwBNRQ8Vjc1mB1qy55BgIxKtw?e=TKmw90

TV verzija:

https://toriprint-my.sharepoint.com/:v:/g/personal/mitori_toriprint_onmicrosoft_com/EX4CDGklYfFEgcjlWnqZjfkBEB9sQFD0pP7OZAUFkhUOkg?e=qCelea

 

Orleke lahko vidite in slišite v naslednjih dneh in tednih:

APRIL 2018

Četrtek 19.4.2018, Ravne na Koroškem, Kulturni center Ravne, Frpruh z Matjažem Javšnikom ob 20:00 uri

 

MAJ 2018

Četrtek 10.5.2018, Šentjur pri Celju, Ipavčev KC Šentjur, Frpruh z Matjažem Javšnikom, ob 19:30 uri

Sobota 26.5.2018, Zagorje ob Savi, Športna dvorana Zagorje, Big foot mama in Orlek, ob 20:00 uri

 

JUNIJ 2018

Petek 1.6.2018, Dravograd – dvorec Bukovje, Frpruh z Matjažem Javšnikom

Sobota 9.6.2018, Ljubljana – Kongresni trg, Rock Mulčki, ob 21:00

 

Vabljeni, medijem pa hvala za objavo. Pa da se ne bo kdo zmotil na volitvah !!

 

Orleki v ska ritmih na(d) volitve

ORLEKI V SKA RITMIH NA(D) VOLITVE

Orleki so z vrsto jamskih zruškov izvrstno popestrili glasbeno-gledališko dogajanje na gledaliških odrih. Koncert komedija Frpruh, v kateri kraljem knap’n’rolla družbo dela igralec in humorist Matjaž Javšnik, je pritegnila in združila neverjetno raznoliko občinstvo. Zelo majhna je verjetnost, da bo kaj podobnega uspelo kandidatom na bližajočih se volitvah, zato so jim Orleki v pomoč in spodbudo posvetili novi single z istoimenskega albuma.

Skladba Predvolilni boj na vasi trese v ska ritmih, seveda pa tudi v tej ne gre brez harmonike Jureta Torija in angažiranega besedila Vlada Poredoša. Napoved predvolilne veselice so uglasbili Orleki, že pred prvimi letošnjimi volitvami pa bo dobila tudi video podobo.

PREDVOLILNI BOJ NA VASI mp3 320 kbps

https://toriprint-my.sharepoint.com/:u:/g/personal/mitori_toriprint_onmicrosoft_com/EQPsmqj5uiRCtKcafizH0MgBSbZop_HUvcmZMMoj_USZnA?e=aL1ccn

KONCERT KOMEDIJA FRPRUH IN OSTALI ORLEK DOGODKI

 

MAREC 2018

Sreda 14.3.2018, ob 19.30
Linhartova dvorana Radovljica – Orlek in Matjaž Javšnik: Koncert komedija Frpruh
Kupi vstopnice

Sobota 17.3.2018, ob 21.30
KGB Maribor, koncert Orlek – unterzug (akustika)
Kupi vstopnice

 

APRIL 2018

Četrtek 19.4.2018, ob 20.00
Kulturni center Ravne na Koroškem – Orlek in Matjaž Javšnik: Koncert komedija Frpruh
Kupi vstopnice

 

MAJ 2018

Četrtek 10.5.2018, ob 19.30
Ipavčev kulturni center Šentjur – Orlek in Matjaž Javšnik: Koncert komedija Frpruh
Kupi vstopnice

Sobota 25.5.2018
Športna dvorana Zagorje ob Savi – Orlek in Big foot mama

 

JUNIJ 2018

Petek 1.6.2018
Dvorec Bukovje Dravograd – Orlek in Matjaž Javšnik: Koncert komedija Frpruh

FRPRUH, nov CD in koncert-komedija skupine Orlek z Matjažem Javšnikom

Legendarni Orleki se z največjimi hiti in novoizkopanimi skladbami podajajo na avanturo, oplemeniteno z edinstvenim knapovskim humorjem. Ob pripovedih in anekdotah iz rudarskega življenja, s katerimi bo postregel igralec in humorist Matjaž Javšnik, se boste zamislili nad svojim obiljem in se obenem iz srca nasmejali.

Pričakujte strašen frpruh, posvečen nabritim in bistrim revirskih rudarjem, ki so celo žalostne zgodbe znali oviti v tančico svojevrstnega humorja. Pravijo, da v njihovi družbi nikoli ni bilo dolgčas, verjemite, da vam bo tudi večer z Orleki in Matjažem Javšnikom ostal v lepo nasmejanem spominu.

Ob najavi premierne uprizoritve predstave Frpruh je skupina Orlek izdala nov album z istoimenskim naslovom, na katerem je tudi skladba Okna.

Frpruh si lahko ogledate: premiera 4.12.2017 Kulturni dom Zagorje, 12.12. Kulturni dom Hrastnik, 12.1.2018 SITI teater Ljubljana, 2.2.2018 v Kulturni dom Litija….

Vabljeni pa tudi na ostale koncerte skupine Orlek v naslednjih dveh mesecih:

  • Petek 1.12.2017, rudnik Mežica – Podzemlje Pece, 18:00 Knap’n’roll
  • Ponedeljek 4.12.2017, KC DD – Kulturni dom Zagorje ob Savi, Premiera Koncert Komedija FRPRUH z Matjažem Javšnikom, ob 19:30
  • Torek 12.12.2017, KRC Kulturni dom Hrastnik, ob 19:30 uri, Frpruh z Matjažem Javšnikom
  • Sobota 23.12.2017, Ljubljana – December v Ljubljani, Novi trg (pri gostilni Zlata ladjica), ob 19:00 uri Knap’n’roll
  • Petek 12.1.2018, Ljubljana, SITI teater, Frpruh z Matjažem Javšnikom, ob 20:00 uri
  • Petek 2.2.2018, Litija, Kulturni dom, Frpruh z Matjažem Javšnikom, ob 19:00 uri

Okna, nov video spot skupine Orlek

Se kdaj sprašujete, kaj neki se dogaja za zastrtimi zavesami slovenskih domov? Ali pa ob sprehodu po svoji soseski na sebi čutite poglede sosedov, ki izza oken radovedno spremljajo dogajanje na ulici? O tisočerih svetovih in neskončno pogledih z ene in druge strani pripoveduje nova skladba ‘Okna’, s katero je skupina Orlek vstopila v jesensko glasbeno dogajanje in napovedala izid novega albuma. Pred kratkim izdan singel je zdaj ne le v posluh ampak tudi na vpogled v video spotu, vloge v njem pa so med drugim odigrali plesalec Branko Potočan, Franci Vozelj – Tocki iz resničnostnega šova Kmetija ter igralec in humorist Matjaž Javšnik.

Prav z Javšnikom skupina Orlek snuje tudi nov glasbeno-gledališki projekt Frpruh, koncert, začinjen s humornimi zgodbami zasavskih knapov. Premierno dogajanje bo seveda v Zasavju, 4. decembra v Delavskem domu Zagorje, dober teden za tem, 12. decembra, v Kulturnem domu Hrastnik, po novem letu pa se bodo veseljaki podali tudi na ostala koncertno-gledališka prizorišča.

Na račun novih podvigov pa ne bo trpelo koncertno dogajanje. Kraljem slovenskega knap’n’rolla lahko prisluhnete že oktobra v Piranu, Domžalah in Spodnji Idriji:

 

Torek 3.10.2017, Piran, Tartinijev trg, ob 19. uri

Petek 6.10.2017, Domžale, blunout, ob 22. uri

Sobota 7.10.2017, Sp. Idrija, ob 21. uri

 

Glasba in besedilo: Vlado Poredoš Aranžma in izvedba: Orlek Posneto v studiu RSL Production Novo mesto, tonski mojster in mix Tomaž Maras.

VIDEO: NC-V Digital cine production Realizator: Simon Mišić

Okna, novi single skupine Orlek

vsak ima svoje okno

s katerim gleda v svet

nekdo ima pač dober razgled

drug je čisto slep

Kako daleč seže pogled knapovske etno folk zasedbe Orlek pričajo pesmi z vrste albumov, izdanih v dobri četrtini stoletja. Obsežen del pozornosti vrednega repertoarja je v senci največjih hitov obtičal v globinah zasavskih rudnikov, zato je čas, da prenovljen in osvežen dobi novo priložnost. Single Okna napoveduje izid novega albuma z naslovom Frpruh. Ta bo luč sveta ugledal jeseni, skladbe z njega pa bodo na odrih zaživele decembra, v obliki istoimenske koncertno-gledališke predstave v režiji Matjaža Javšnika.

Orleki se v letošnjem letu na odrih predstavljajo v izvirni zasedbi, saj se jim je po dobrih dveh desetletjih ponovno pridružil kitarist Ivo Vidergar. Njihov knapnroll lahko doživite že 4. avgusta na Ptujski noči, 11. avgusta na Poletju v Ankaranu in 1. septembra na festivalu F52 v Litiji.

Singlu OKNA lahko prisluhnete na tej povezavi.

Orleki okrepljeni z novimi »konjskimi« močmi

Orleki v zimskem času niso spali. Ko jih je zapustil kitarist Matej Fele, so fantje razmišljali koga bi poklicali, da ga nadomesti. Ko je nekdo dal idejo, da bi poklicali kar prvega, originalnega kitarista Orlekov, Iva Vidergarja, so to tudi storili. Ivo je bil za stvar in tako je steklo novo sodelovanje. Ivo je zapustil Orleke pred dobrimi 20 leti, po snemanju legendarnega albuma Adijo knapi. Kmalu se je preselil v Maribor in so imeli le občasne stike, zdaj pa je ponovno vnesel v band prvotno »orlekovsko« energijo. Za poletne koncerte so vam pripravili pravo knapnroll fešto, katere ne smete zamuditi. V maju in juniju jih boste lahko videli v Brežicah, Monoštru na Madžarskem, na Festivalu Lent v Mariboru in še kje, na Postojnski noči pa bodo sodelovali pri snemanju tv oddaje Ujemi sanje.

Novi videospot: »Fešta«

Novi single Fešta zasavske skupine Orlek je dobil tudi svežo video podobo. Single je bil prava osvežitev v meglenih in deževnih jesenskih dneh in je s svojim razposajenim humorjem hitro osvojil ušesa poslušalcev ter z zasavsko vztrajnostjo začel plezati po radijskih lestvicah. Pestra instrumentalna skupina z edinstvenimi zvoki trobente napravi res pravo fešto, ki pokonci spravi celo tiste, ki so že omagali. Zasedba Orlek z novim videospotom ostaja zvesta svojim rudarskim koreninam, saj je video postavljen v Zagorsko okolje. (več …)

Harmonikar Orlekov nagrajen

Potem, ko je lansko leto skupina Orlek, ob svoji 25. letnici, prejela najvišjo nagrado za kulturo v Občini Zagorje ob Savi, PLAKETO dr. Slavka Gruma za izjemne dosežke na področju kulture v daljšem časovnem obdobju, takšno plaketo prejme letos njihov harmonikar JURE TORI. Jure je že v zasedbi skupine Orlek postal zelo razpoznaven s svojo virtuozno harmoniko, pred desetimi leti pa je začel tudi samostojno kariero, s katero se je za vedno zapisal kot eden najustvarjalnejših in najizvirnejših harmonikarjev v Sloveniji. Njegova glasba in zvok harmonike pa zvenita tudi daleč preko meja Slovenije. (več …)

ORLEK UNTERZUG – LIVE CD ob 25. letnici

Ob 25. letnici je pri založbi Klopotec izšel nov CD z naslovom Orlek unterzug – live. Na albumu so pesmi iz celotnega delovanja skupine. Posebnost je ta, da je to koncertni album in da je akustičen. Posnet je bil pod kozolcem na kmetiji Kos z Razborca pri Zagorju. Fantje si za akustične unterzug koncerte nadenejo tudi prav posebna oblačila in s svojo energijo pričarajo pravi šou na odru.

Vabljeni, da nas kontaktirate za intervjuje, tako za revije in časopise, radie, kot tudi za tv nastope.